Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blog

Mijn blogs gaan over mezelf, over persoonlijke groei en over het ontdekken van je eigen pad. Niet omdat ik alles heb uitgevogeld en jou kan vertellen hoe je het leven kunt leiden dat precies bij jou past en waarin alles van een leien dakje gaat. Helaas. Sorry. Gaat niet gebeuren. Ook bij mij is er sprake van werk in uitvoering. Met grote gaten in het wegdek en zo nu en dan een flinke omleiding.

Maar dat is dus precies wat ik met jou wil delen: ik ben niet perfect en mijn leven is niet perfect en dat is dus precies zoals het moet zijn! Want dat is menselijk. En soms hartstikke lastig. En dat wil ik met je delen.

Laten we elkaar vertellen hoe het met ons gaat.

Blog van hoofd naar hart

Van hoofd naar hart

Voor iemand die zegt heel gevoelig te zijn, zit ik nogal veel in mijn hoofd. Dat is zowel logisch als tegenstrijdig. En het komt vooral voort uit angst.

Lees verder
Blog Fijne avond!?

Fijne avond!?

‘Nog een fijne avond verder!’ Het is 20.30 uur op een doordeweekse avond. We hebben zojuist bij familie gegeten en we gaan naar huis. Terwijl ik naar buiten loop, denk ik na over die woorden. Lief dat ze me dat toewensen, maar mijn avond is eigenlijk wel klaar. Het enige dat ik nu nog wil, is thuis in bed gaan liggen met een boek. Hoe gezellig het ook was, mijn batterij is leeg.

Lees verder
Blog Woorden geven aan je hoogsensitiviteit

Woorden geven aan je hoogsensitiviteit

Veel mensen houden niet van labels. Ik denk omdat labels beperkend kunnen voelen én werken. Alsof het label je bewegingsruimte verkleint. Ook ik had last van ‘label-angst’. Ik heb jarenlang gezegd dat ik ‘trekken van hoogsensitiviteit’ had. Maar het grappige is: vanaf het moment dat ik mijn hoogsensitiviteit volledig omarmd heb, voel ik me veel vrijer dan daarvoor. Het label geeft me juist meer bewegingsruimte, doordat ik mezelf beter begrijp. En daarnaast: het is maar één label. Zoveel eigenschappen, zoveel labels.

Lees verder
Blog Er zijn is genoeg

Er zijn is genoeg

Er zijn is genoeg. Ik ben goed zoals ik ben. Dit is een van de belangrijkste lessen die ik in de afgelopen jaren geleerd heb. En ik vind het een van de moeilijkste dingen om in de praktijk vast te houden.

Lees verder
Blog Tegen beter voelen in

Tegen beter voelen in

In mijn leven heb ik dingen gedaan of juist gelaten, terwijl ik op het moment zelf al twijfelde of het de juiste keuze was. Toch deed ik het (of niet). Tegen beter weten in. Gekke uitdrukking eigenlijk, want is het niet andersom? Was het niet juist mijn weten – mijn brein, mijn ego, mijn gedachten – waarop ik mijn keuze baseerde?

Lees verder
Foto blog Introvert in een extraverte wereld

Introvert in een extraverte wereld

De wereld is heel erg gericht op extraverte mensen. Het is positief als je altijd je woordje klaar hebt, voor jezelf opkomt, een druk sociaal leven hebt, zelfverzekerd overkomt en snel kunt schakelen. Oh en vergeet niet: altijd doorzetten en hard werken.

Lees verder
Foto blog Wees jezelf

Wees jezelf

‘Wees jezelf. Er zijn al zoveel anderen.’ Een golden oldie van Loesje, waar niets tegenin te brengen valt. Maar makkelijk? Nee, ik vind van niet. En volgens mij ben ik niet de enige – en zeker niet de enige HSP – die hiermee worstelt.

Lees verder
Foto blog Gevonden: mezelf

Gevonden: mezelf

Vorig jaar trapte ik op de rem. Ik was altijd moe, in mijn hoofd was het chaos, ik raakte in paniek om kleine dingen en ik had vaak pijn in mijn borst. Dat was al een tijdje zo, maar ineens voelde ik heel duidelijk: als ik nu niets doe, dan gaat het goed mis.

Lees verder