Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Meer over Marianne van der Elst-Madderom

Meer over mij

Ik ben altijd een taalliefhebber geweest. Als kind las ik graag boeken en zong ik zelfbedachte teksten op bestaande melodieën. Op de basisschool schreef ik verhalen en op de middelbare school gedichten. Uiteindelijk maakte ik van taal mijn werk: ik werd bureauredacteur, vervolgens docent Nederlands en in 2011 begon ik Woordbedrijf. Ik ging aan de slag als zelfstandig educatief auteur en dat werk doe ik nog steeds heel graag.

In 2022 – na een aantal roerige jaren waarin ik mezelf herontdekte als de gevoelige, introverte, hoogsensitieve vrouw die ik ben – deelde ik voor het eerst persoonlijke teksten. Ik merkte hoeveel dat met mijzelf én met anderen deed. Er begon iets te stromen in mij en vanaf dat moment bleven er maar woorden en zinnen opkomen. Ik voelde al snel: hier wil ik iets mee! In 2023 sloeg ik met Woordbedrijf een tweede weg in, met de webshop en de blogs op deze site als gevolg.

Woorden om te delen

Mijn blogs gaan over mezelf, over persoonlijke groei en over het ontdekken van je eigen pad. Niet omdat ik denk dat ik de wijsheid in pacht heb. Juist niet. Wel omdat ik ervan overtuigd ben dat openheid naar elkaar leidt tot herkenning en begrip.

Het is goed om verhalen en gevoelens te delen met elkaar.

Blog van hoofd naar hart

Van hoofd naar hart

Voor iemand die zegt heel gevoelig te zijn, zit ik nogal veel in mijn hoofd. Dat is zowel logisch als tegenstrijdig. En het komt vooral voort uit angst.

LEES VERDER
Blog Fijne avond!?

Fijne avond!?

‘Nog een fijne avond verder!’ Het is 20.30 uur op een doordeweekse avond. We hebben zojuist bij familie gegeten en we gaan naar huis. Terwijl ik naar buiten loop, denk ik na over die woorden. Lief dat ze me dat toewensen, maar mijn avond is eigenlijk wel klaar. Het enige dat ik nu nog wil, is thuis in bed gaan liggen met een boek. Hoe gezellig het ook was, mijn batterij is leeg.

LEES VERDER
Blog Woorden geven aan je hoogsensitiviteit

Woorden geven aan je hoogsensitiviteit

Veel mensen houden niet van labels. Ik denk omdat labels beperkend kunnen voelen én werken. Alsof het label je bewegingsruimte verkleint. Ook ik had last van ‘label-angst’. Ik heb jarenlang gezegd dat ik ‘trekken van hoogsensitiviteit’ had. Maar het grappige is: vanaf het moment dat ik mijn hoogsensitiviteit volledig omarmd heb, voel ik me veel vrijer dan daarvoor. Het label geeft me juist meer bewegingsruimte, doordat ik mezelf beter begrijp. En daarnaast: het is maar één label. Zoveel eigenschappen, zoveel labels.

LEES VERDER

LET OP!
In de zomerperiode worden er
van 12 juli t/m 30 juli
geen bestellingen verzonden.